Pasztet z ciecierzycy i tofu z gruszką podany z galaretką wiśniową
czas przygotowania: 70 minut + czas studzenia
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
- słodka gruszka
- 2 sztuki
- marchewka
- 1 sztuka
- pietruszka
- 1 sztuka
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- olej słonecznikowy
- 1 łyżka + 40 ml
- majeranek
- 1 łyżeczka
- cząber
- 1 łyżeczka
- gałka muszkatołowa
- ¼ łyżeczki
- kmin rzymski
- ¼ łyżeczki
- pieprz biały
- ½ łyżeczki
- sól
- 1 łyżeczka
- ugotowana ciecierzyca
- 400 g
- wędzone tofu
- 250 g
- sos sojowy
- 2 łyżki
- płatki drożdżowe
- 2 łyżki
- bułka tarta
- 6 łyżek
- Dodatkowo:
- mrożone wiśnie
- 200 g
- agar
- 10 g
- gorąca woda
- 50 ml