Ossobuco z ratatouille w kremowym sosie musztardowym
czas przygotowania: 2,5 godziny
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- ossobuco:
- ossobuco
- 1 kg (4 kawałki)
- sól
- do smaku
- oliwa
- 2 łyżki
- wytrawne białe wino
- 200 ml
- bulion drobiowy lub warzywny
- 200 ml
- cebula
- 1 sztuka
- marchewka
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- tymianek
- 1 gałązka
- rozmaryn
- 1 gałązka
- czarny pieprz w ziarnach
- 1 łyżeczka
- ratatouille:
- mała cukinia
- 1 sztuka
- bakłażan
- ½ sztuki
- marchewka
- 1 sztuka
- szalotka
- 1 sztuka
- oliwa
- 2 łyżki
- śmietanka 30%
- 25 ml
- musztarda sarepska Kamis
- 20 g
- masło
- 10 g
- sól
- do smaku
- mielony czarny pieprz
- do smaku