Kukbuk
Kukbuk
Prosty przepis na przygotowanie ośmiornicy. Jak przygotować ośmiornicę - PRZEPIS (fot. Maciej Kaniuk)

Ośmiornica po galicyjsku

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 40 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
mrożona ośmiornica
1 kg
sól morska
do smaku
wędzona papryka
do smaku
oliwa
do polania

Przepis i przygotowanie: Felix


Zdjęcie: Maciej Kaniuk

krok 1

Rozmrażamy ośmiornicę w zimnej wodzie. Gotujemy około 35 minut. Odcedzamy i odcinamy nożyczkami małe kawałki na drewniany talerz. Posypujemy solą morską, wędzoną papryką i polewamy dużą ilością oliwy.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów z owocami morza:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk