Kukbuk
Kukbuk
Napar przygotowany ze świeżych liści mięty, z dodtakiem imbiru i cytryny (fot. Marcin Lewandowski)

Napar ze świeżej pokrzywy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
świeże liście pokrzywy
garść
świeży imbir
2 plasterki
gorąca woda
250 ml
miód
1 łyżka

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcia: Marcin Lewandowski

krok 1

Zieloną herbatę zalewamy wodą o temperaturze 80-85 stopni. Przykrywamy talerzykiem i parzymy około 5 minut. Po tym czasie odcedzamy napój.

Składniki na napar przygotowany ze świeżych liści mięty z imbirem i cytryną (fot. Marcin Lewandowski)

krok 2

Do naparu wrzucamy kilka listków mięty i pokrojoną w cienkie plasterki pomarańczę. Herbatę studzimy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Napar podajemy schłodzony.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk