Kukbuk
Kukbuk
Napar na bazie zielonej herbaty z dodatkiem mięty i pomarańczy (fot. Marcin Lewandowski)

Napar z zielonej herbaty z miętą i pomarańczą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut + czas chłodzenia
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
zielona herbata liściasta
1 łyżka
gorąca woda
250 ml
liście mięty
kilka sztuk
pomarańcza
1 sztuka

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcia: Marcin Lewandowski

krok 1

Zieloną herbatę zalewamy wodą o temperaturze 80-85 stopni. Przykrywamy talerzykiem i parzymy około 5 minut. Po tym czasie odcedzamy napój.

krok 2

Do naparu wrzucamy kilka listków mięty i pokrojoną w cienkie plasterki pomarańczę. Herbatę studzimy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Napar podajemy schłodzony.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka