Minitarta z pieczonym porem z salsą z kiwi i awokado
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- Kruche ciasto:
- mąka pszenna
- 200 g
- masło
- 150 g
- sól
- szczypta
- żółtko jajko "zerówki"
- 2 sztuki
- listki kolendry
- 2 łyżki
- Nadzienie:
- por
- ½ sztuki
- śmietana 30%
- 3 łyżki
- starty grana padano
- 1 łyżka
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
- Salsa:
- kiwi
- 2 sztuki
- dojrzałe awokado
- 1 sztuka
- bazylia
- ¼ pęczka
- lubczyk
- ¼ pęczka
- koperek
- ¼ pęczka
- natka pietruszki
- ¼ pęczka
- rukiew wodna
- ¼ pęczka
- sól
- szczypta
- limonka
- 1 sztuka
- do podania:
- mieszanka ulubionych ziół