Mazurek z białej czekolady z konfiturą z kumkwatu i grejpfruta na spodzie z masłem orzechowym
czas przygotowania:
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- Spód:
- popping z kaszy jaglanej, gryki i komosy ryżowej
- 150 g
- syrop z agawy
- 60 g
- kuwertura z wegańskiej białej czekolady (OCTO chocolate)
- 50 g
- masło orzechowe
- 50 g
- Konfitura z kumkwatu i grejpfruta:
- kumkwat
- 50 g
- woda
- 50 g
- syrop z agawy
- 100 g
- filety z różowego grejpfruta
- 50 g
- Ganasz z białej czekolady:
- mleczko kokosowe
- 80 g
- olej kokosowy
- 40 g
- skórka z pomarańczy
- z 1 sztuki
- kuwertura z wegańskiej białej czekolady (OCTO chocolate)
- 20 g
- "Białko" do dekoracji
- ksylitol
- do smaku
- agar
- 1¼ g
- mleczko kokosowe
- 200 g
- woda
- 50 ml
- "Żółtko" do dekoracji:
- purée mango
- 180 g
- sok z pomarańczy
- 70 g
- ksylitol
- 25 g
- agar
- 2 g