Kukbuk
Kukbuk
Klasyczna angielska kanapka z homarem. Miękka smaczna bułka i świeży słodki homar (fot. Marta Greber)

Lobster Roll

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
szalotka
1 sztuka
szczypiorek
¼ pęczka
koperek
¼ pęczka
seler
¼ łodygi
majonez
3 łyżki
sok z cytryny
1 łyżeczka
gotowane mięso homara
1 szklanka
sól
szczypta
płatki chili
szczypta
długa bułka
2 sztuki

Przepis, zdjęcie i przygotowanie: Marta Greber

krok 1

Szalotkę, szczypiorek i koperek siekamy, łodygę selera drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy i umieszczamy w przekrojonej wzdłuż bułce.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk