Kukbuk
Kukbuk
Krem z czerwonej kapusty (fot. Maciek Niemojewski)

Krem z czerwonej kapusty

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 75 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
czerwona kapusta
¼ główki
wytrawne czerwone wino
100 ml
woda
1 szklanka
mielony kminek
¼ łyżeczki
musztarda rosyjska Kamis
1 łyżka
ocet z czerwonego wina
1 łyżka
sól
do smaku

Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Przepis i przygotowanie: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska

przygotowanie

Kapustę siekamy, wkładamy do garnka, zalewamy winem i wodą, gotujemy do miękkości 45-60 minut (w razie potrzeby dolewamy wody). Miękką kapustę miksujemy z resztą składników.

Przepis przygotowany we współpracy z marką Kamis.

Spróbuj także:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk