Kukbuk
Kukbuk
krem z buraka, wegański krem z buraka, krem buraczany, rozgrzewająca zupa krem, bulion warzywny, szybki obiad, danie jednogarnkowe, obiad z burakiem, szybka kolacja, zdrowy obiad

Krem z buraka z kokosową nutką

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
bulion warzywny
1 litr
pieczone buraki
5-6 sztuk
mleko kokosowe
3/4 szklanki
przyprawa curry
1/3 łyżeczki
kurkuma
1/3 łyżeczki
skórka z cytryny
1 łyżeczka
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
oliwa
1 łyżka
śmietanka kokosowa

Przepis i zdjęcie: Marta Brylińska

krok 1

Posiekany czosnek i cebulę podsmażamy na rozgrzanej z oliwą patelni. 

krok 2

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki, delikatny krem. Przekłądamy go do średniego garnka i zagotowujemy. Podajemy z łyżką kokosowej śmietanki. 

Więcej przepisów i zdjęć Marty znajdziecie na Instagramie >>

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!