Kluski z wędzonego twarogu z polską dukkah i ze szparagami
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Kluski twarogowe:
- twaróg wędzony
- 250 g
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- gałka muszkatołowa
- szczypta
- sól
- ½ łyżeczki + do gotowania
- pieprz
- szczypta
- mąka typu 500
- 110 g + do podsypania
- Polska dukkah:
- siemię lniane złote
- 1 łyżka
- siemię lniane brązowe
- 1 łyżka
- sezam
- 1 łyżka
- ziarna kopru
- 1 łyżeczka
- ziarna kminku
- 1 łyżeczka
- sól
- 1 łyżeczka
- Dodatkowo:
- olej
- do smażenia
- szparagi
- 3-4 sztuki
- sól
- do smaku
- olej rzepakowy
- do polania
- pieprz
- do posypania
- koperek
- do dekoracji