Kanapka z pastą z groszku, jajkiem po benedyktyńsku i pieczonymi rzodkiewkami
czas przygotowania: 35 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
- Pasta z groszku:
- zielony groszek
- 250 g
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- koperek
- 1/2 pęczka
- bazylia
- 1/2 pęczka
- świeża mięta
- kilka listków
- ostra musztarda
- 1/2 łyżeczki
- sos sojowy
- 1 łyżeczka
- oliwa
- 4 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- pieczone rzodkiewki:
- rzodkiewka
- 3 pęczki
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- oliwa
- 3 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- sok z cytryny
- do smaku
- do podania:
- marchew
- 1 sztuka
- rzodkiewka
- wedle uznania
- ogórek zielony
- 1 sztuka
- kolendra
- wedle uznania
- kapary
- wedle uznania
- chili
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- sól
- do smaku