Jesienny flatbread z grzybami
czas przygotowania:
typ diety:
typ posiłku:
- Flatbread
- ciepła woda
- 300 g
- drożdże suche
- 8 g
- cukier
- ½ łyżki
- mąka
- 500 g + do podsypania
- oliwa
- 38 g
- sól
- ½ łyżki
- mąka kukurydziana
- do podsypania
- tarty parmezan
- 2 łyżki
- Grzyby
- grzyby leśne
- ½ kg
- czosnek
- 4 ząbki
- listki tymianku
- 2 łyżki
- mozzarella
- 1 kulka
- oliwa
- 4 łyżki
- cytryna
- ¼ sztuki
- sól
- ½ łyżeczki
- świeżo mielony pieprz
- ¼ łyżeczki
- Chimichurri pietruszkowe
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- czosnek
- 1 ząbek
- sok z ½ cytryny
- sól
- do smaku
- Sos marchewkowy
- sok marchewkowy
- 100 ml
- sok pomarańczowy
- 100 ml
- zimne masło
- 50 g