Bulion wegański
czas przygotowania: 2 godziny
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- kapusta włoska
- 120 g
- kapusta kiszona
- 100 g
- kalafior
- 150 g
- brokuł
- 150 g
- bakłażan
- 100 g
- cebula
- 150 g
- por
- 150 g
- marchew
- 75 g
- korzeń pietruszki
- 75 g
- korzeń selera
- 100 g
- czosnek
- 4 sztuki
- pieczarki
- 150 g
- borowiki
- 20 g
- oliwa z oliwek
- woda
- 2 1/2 l
- koncentrat pomidorowy
- 20 g
- wodorosty kombu
- 15 g
- sos sojowy
- 15 g
- liść laurowy
- 4 sztuki
- ciecierzyca
- 200 g
- pieprz
- 1 łyżka
- wędzona papryka
- 1 łyżeczka
- świeży tymianek
- 1 gałązka
- sól i pieprz
- do smaku