Jajko poszetowe z awokado na toście z sosem holenderskim i oliwą GranFruttato
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- Sos holenderski
- oliwa GranFruttato Monini
- 11 łyżek
- żółtko jajka „zerówki” 3
- 3 sztuki
- sok z cytryny
- z 1/2 sztuki
- musztarda diżońska
- 1 łyżka
- sól
- szczypta
- pieprz
- do smaku
- Dodatkowo
- oliwa GranFruttato Monini
- do grillowania
- chleb
- 2 kromki
- ocet
- 1 łyżka
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- sól
- szczypta
- rukola lub inna sałata
- do podania
- awokado
- 1 sztuka
- świeże zioła
- do posypania
- grubo mielony pieprz
- do posypania