Kukbuk
Kukbuk
Jajka faszerowane z kimchi

Jajka faszerowane kimchi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
jajko "zerówka"
4 sztuki
ulubione kimchi
1 łyżka
szczypior dymki
1 sztuka
orzeszki ziemne
kilka sztuk

Przepis i przygotowanie: Diana Kosiorek


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: Maciek Niemojewski

 

krok 1

Jajka gotujemy na twardo (zobacz, jak ugotować idealnie jajka na twardo >>). Następnie hartujemy je w wodzie z lodem. Schłodzone obieramy ze skorupki, przekrawamy na pół i wydrążamy z nich żółtka. 

krok 2

Żółtka miksujemy z kimchi (sprawdź jak zrobić prawdziwe kimchi >>) i połową szczypiorku. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i faszerujemy jajka. Na koniec posypujemy pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk