Kukbuk
Kukbuk
Gruszka faszerowana twarogiem (fot. Radek Polak)

Gruszka z twarogiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
Syrop:
woda
300 ml
cukier
1 łyżka
sok z cytryny
1/2 sztuki
składniki:
gruszka
1 sztuka
owoce pigwowca
4 sztuki
cukier
2 łyżki
wiejski twaróg
4 łyżki
mięta
kilka listków

Przepisy i przygotowanie: Bartek Polak


Zdjęcie: Radek Polak


Stylizacja: Magdalena Olszewska

krok 1

Łączymy wszystkie składniki syropu. Gruszkę kroimy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne. Połówki owocu obgotowujemy w syropie przez mniej więcej 15 minut.

krok 2

Owoce pigwowca kroimy w cienkie plastry i lekko dusimy z cukrem do miękkości. Studzimy i mieszamy z twarogiem.

krok 3

Połówki gruszki faszerujemy pigwowym twarogiem i podajemy z listkami mięty.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka