Kukbuk
Kukbuk

Grillowany łosoś z grillowaną sałatą rzymską, sosem cezar i grzankami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
sos
czosnek
1 ząbek
filety anchois w oleju
3
majonez
5 łyżek
biały ocet winny
1 łyżka
parmezan
50 g
oliwa
20 ml
grzanki
chleb
4 kromki
masło
2 łyżki
grillowany łosoś
łosoś MOWI
500 g (2 x 250 g)
szczypta soli
do podania
sałata rzymska
2 główki
parmezan do posypania

krok 1

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, anchois siekamy. Wszystkie składniki sosu, oprócz oliwy, mieszamy ze sobą. Na koniec wlewamy oliwę, cały czas mieszając.

krok 2

Kromki ulubionego chleba kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie chleb i smażymy go do zrumienienia.

krok 3

Filet z łososia solimy i pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu. Obok grillujemy przekrojoną na pół sałatę rzymską.

krok 4

Łososia podajemy z sałatą polaną sosem i posypaną parmezanem.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk