Przepis: Artur Kokoszka / Farma Bii
Stylizacja: Anna Orechwo
Zdjęcia: Rafał Meszka
krok 1
Gnocchi gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Gnocchi przekładamy do formy, na wierzchu układamy pomidory i rozdrobnioną mozzarellę di bufala. Pieczemy w 180 stopniach przez 6 minut.
krok 2
Wszystkie składniki pesto miksujemy w blenderze.
krok 3
Gnocchi wykładamy na talerz i polewamy pesto.
Materiał powstał we współpracy z marką Philips >>
Jesteśmy przekonani, że jednym z kluczowych elementów dobrego startu w nowy dzień jest pyszne śniadanie. Poznajcie pięć przepisów na posiłek, który przygotujecie w kilkanaście minut.
Wybierając urządzenia kuchenne, zwracamy uwagę na ich funkcjonalność, wygląd, a coraz częściej także na aspekt ekologiczny. Poznajcie nowoczesną kolekcję sprzętów z… oleju roślinnego.
Od dzieciństwa słyszymy, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Przedstawiamy wam pomocnika, dzięki któremu przygotujecie je szybko, zdrowo i smacznie.