Kukbuk
Kukbuk
Szybkie brunche z Philips Ovi – gnocchi zapiekane z mozzarellą di bufala i pomidorkami cherry z pesto z rukoli i nerkowców (fot. materiały prasowe)

Gnocchi zapiekane z mozzarellą di bufala i pomidorkami cherry z pesto z rukoli i nerkowców

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
gnocchi
1 opakowanie (200-250 g)
sól
do gotowania
pomidorki cherry
10 sztuk
mozzarella di bufala
1 sztuka
Pesto:
rukola
2 garści
starty grana padano
3 łyżki
oliwa extra vergine
¼ szklanki
nerkowce
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
sól
¼ łyżeczki

Przepis: Artur Kokoszka Farma Bii


Stylizacja: Anna Orechwo


Zdjęcia: Rafał Meszka

krok 1

Gnocchi gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Gnocchi przekładamy do formy, na wierzchu układamy pomidory i rozdrobnioną mozzarellę di bufala. Pieczemy w 180 stopniach przez 6 minut.

krok 2

Wszystkie składniki pesto miksujemy w blenderze.

krok 3

Gnocchi wykładamy na talerz i polewamy pesto.

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips >>

Przeczytaj również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk