English breakfast w wersji wege
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- Fasolka w sosie pomidorowym:
- oliwa
- 1 łyżka
- szalotka
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- koncentrat pomidorowy
- 1 łyżeczka
- wędzona słodka papryka
- ½ łyżeczki
- suszony tymianek
- ⅓ łyżeczki
- brązowy cukier
- ½ łyżeczki
- czarny pieprz
- do smaku
- papryczka chili
- szczypta
- sos sojowy
- 1 łyżka
- woda
- 2 łyżki
- fasola cannellini
- 200 g
- passata pomidorowa
- 100 ml
- Tofucznica:
- oliwa
- 1 łyżka
- czerwona cebula
- ½ sztuki
- tofu naturalne
- 1 kostka
- czosnek
- 1 ząbek
- curry
- ½ łyżeczki
- kurkuma
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- sos sojowy
- 1 łyżka
- wędzona słodka papryka
- ½ łyżeczki
- suszone pomidory
- 4 sztuki
- szpinak baby
- garść
- Dodatkowo:
- pomidorki cherry
- 1 gałązka
- oliwa
- do natłuszczenia
- olej słonecznikowy
- 2 łyżki
- pieczarki brunatne
- 2 sztuki
- sos sojowy
- 2 łyżki
- miód
- 1 łyżeczka
- wędzona słodka papryka
- ½ łyżeczki
- English muffin
- 1 sztuka
- wegańskie kiełbaski
- 2 sztuki
- wegański majonez
- 2 łyżki