Empanadas z krewetkami i mozzarellą
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- empanadas:
- mąka pszenna
- 500 g
- smalec
- 50 g
- ciepła woda
- 250 ml
- sól
- 1/2
- farsz:
- cebula czerwona
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- 100 g
- krewetki
- 400 g
- mozzarella
- 200 g
- olej roślinny
- do smażenia
- sos pebre:
- pomidor
- 2 sztuki
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- zielona papryka
- 1/2 sztuki
- papryczka chili
- 1/2 sztuki
- natka pietruszki
- 1 łyżka
- świeża kolendra
- 1 łyżka
- białe wino
- 1/4 szklanki
- oliwa
- 3 łyżki
- sól i pieprz
- do smaku