![Placki z dyni, brie i gruszką polane miodem (fot. Małgorzata i Adam Zabokrzyccy / trawkacytrynowa.pl)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/gQJRv5rJbh7JJClOoQjQHnY6jDFNYTHB54PpS2TtbtU/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDktMzAv/RHluaW93ZV9wbGFj/a2lfel9rYXJtZWxp/em93YW4lQzQlODVf/X2dydXN6ayVDNCU4/NV9pX3NlcmVtX2Jy/aWVfS0IyMy5qcGc.jpg)
Dyniowe placki z karmelizowaną gruszką i serem brie
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- jogurt naturalny
- 1 szklanka
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- purée z dyni
- 3/4 szklanki
- olej
- 1 łyżka
- mąka pszenna
- 1 szklanka
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- sól
- 1 łyżeczka
- kurkuma
- 1 łyżeczka
- olej rzepakowy
- 2-3 łyżki
- karmelizowana gruszka:
- gruszka
- 1 sztuka
- cukier
- 4 łyżki
- orzechy włoskie
- 2 łyżki
- rozmaryn
- 1 gałązka + do dekoracji
- tymianek
- 1 gałązka
- masło
- 1 łyżka
- do podania:
- ser brie
- 50 g
- czarnuszka
- do posypania