Domowe nachos z sosem serowym i meksykańską salsą
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Nachos:
- mąka pszenna
- 100 g
- mąka kukurydziana
- 150 g + do podsypania
- sól
- 1/2 łyżeczki
- płynne masło
- 40 g
- ciepła woda
- 140 ml
- olej
- do smażenia (opcjonalnie)
- Sos serowy:
- masło
- 15 g
- mąka pszenna
- 15 g
- mleko
- 100 ml
- cheddar
- 150 ml
- papryczka chili
- 1 sztuka
- Meksykańska salsa:
- pomidor
- 3 sztuki
- czerwona papryka
- 1 sztuka
- papryczka chili
- 1 sztuka
- czerwona c ebula
- 1/2 sztuki
- czosnek
- 1 ząbek
- limonka
- 1 sztuka
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- świeża kolendra
- kilka listków