![Wege Wielkanoc. Cytrynowa babka piaskowa (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/unFqFr7TbdmWtYM-5onD6kbAV4cdVwD9tDW_TYUgs94/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDMtMTgv/V2VnZV9XaWVsa2Fu/b2MzMjM0LmpwZw.jpg)
Cytrynowa babka piaskowa
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- olej kokosowy stały
- 1 łyżeczka
- bułka tarta
- 2 łyżeczki
- mąka pszenna
- 450 g
- proszek do pieczenia
- 3 łyżeczki
- sól
- szczypta
- drobny cukier
- 250 g
- mleko roślinne
- 300 ml
- sok z cytryny
- 75 ml
- skórka z cytryny
- z 1 sztuki
- olej roślinny
- 150 ml
- ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka
- Lukier pomarańczowy:
- cukier puder
- 1 szklanka
- sok z pomarańczy
- 2-3 łyżki
- Dodatkowo:
- prażone pistacje solone
- 30 g