Kukbuk
Kukbuk
crostini z ricottą i pieczonymi winogronami, crostini z ricottą, śniadanie na słodko, słodkie kanapki, kanapki z ricottą, pieczone winogrona, kanapka z twarożkiem, szybkie śniadanie, proste śniadanie, śniadanie po włosku

Crostini z ricottą i pieczonymi winogronami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
ciemne winogrona
200 g
oliwa
1 łyżka
wytrawne czerwone wino
1 łyżka
miód
1 łyżka
świeży tymianek
1 łyżeczka
chleb na zakwasie
6 kromek
ser ricotta
100 g

krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 °C. Winogrona układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Łączymy oliwę z winem i miodem, polewamy winogrona, delikatnie mieszamy. Posypujemy tymiankiem. Pieczemy 15 minut (co jakiś czas delikatnie mieszamy winogrona).

krok 2

Chleb podpiekamy w tosterze lub w piekarniku. Każdą kromkę smarujemy grubą warstwą ricotty, polewamy sosem z pieczenia winogron. Na wierzchu układamy winogrona i dekorujemy gałązkami tymianku.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk