Kukbuk
Kukbuk
Klasyczna francuska kanapka na ciepło, przepis na croque-madame z bistro Charlotte (fot. materiały prasowe)

Croque-madame

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
chleb na zakwasie
4 duże kromki
beszamel
½ porcji
ser gruyère
150 g
jajka
2 sztuki
posiekany szczypiorek
2 łyżki
masło
2 łyżki

Przepis pochodzi z książki „Francuskie przepisy z bistro Charlotte” autorstwa Ewy Dobak i Justyny Kosmali (Buchmann, 2021).

Wykonanie

Postępuj tak samo jak w przypadku croque-monsieur, pomijając w kanapce szynkę. Gdy usmażone grzanki będą się rumienić pod grillem, przygotuj sadzone jajka. Na gotowych, zapieczonych grzankach ułóż po jajku sadzonym i całość posyp szczypiorkiem.wykonanie:

Przeczytaj również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk