Kukbuk
Kukbuk

Coleslaw z kalarepy z kaparami i koperkiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
kalarepa
4 sztuki
sól
½ łyżeczki + do smaku
marchew
1 sztuka
kapary
2 łyżki
koperek
1 mały pęczek
majonez
3 łyżki
pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Sebastian Wilczek


Stylizacja: Basia Dereń-Marzec


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Kalarepę obieramy i kroimy w cienkie słupki. Solimy, mieszamy dokładnie i czekamy 20 minut, aż kalarepa puści wodę. Odlewamy płyn i dodajemy do kalarepy marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, posiekane kapary i koperek oraz majonez. Mieszamy dokładnie i doprawiamy solą i pieprzem.

Więcej podobnych przepisów:

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Ziemianie", Magazynu KUKBUK >>

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk