Ciastka francuskie z gruszkami
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
- ciasto francuskie
- 1 opakowanie (ok. 230 g)
- gruszki
- kilka sztuk
- lawenda
- szczypta
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- cukier puder
- do posypania
- opcjonalnie:
- grogonzola
- według uznania
Przepis i przygotowanie: Dominika Krzemińska
Stylizacja: Irina Grishina
Zdjęcie: dinnershow.studio
krok 1
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Gruszki przecinamy na pół i po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w cienkie plasterki. Układamy je na cieście, posypujemy lawendą.
krok 2
Boki ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Wyciągamy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem.
W wersji na słono na gruszkach układamy kawałki gorgonzoli.
Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Na dziko", Magazynu KUKBUK >>
Więcej przepisów na gruszki:
Sprawdź nasze e-booki:
NA NOWO
19.90 zł
NA ŚWIĘTA
19.90 zł
E-book KUKBUK „Garden party”
0.00 zł
E-book KUKBUK "Natura odporności"
0.00 zł
E-book „Szlakami smaku. Polskie Marki Turystyczne”
0.00 zł
E-book KUKBUK "Czas świętowania"
0.00 zł
E-book Anna Dembska x KUKBUK „Smak słońca. Sezonowe przepisy, które pokochasz”
39.00 zł
Grecka uczta
0.00 zł
E-book KUKBUK „Piknik pod chmurką”
0.00 zł
E-book KUKBUK „Aperitivo”
0.00 zł
E-book KUKBUK "Na lepsze!"
0.00 zł
NA PIKNIKU
19.90 zł
E-book KUKBUK „Jak smakuje Kalifornia?”
0.00 zł
E-book KUKBUK „Garden party. Gra świateł i smaków”
0.00 zł
W ZACISZU
19.90 zł
E-book KUKBUK „Comfort food. Jedzenie, które przytula”
0.00 zł
Z LASU
19.90 zł
Lato pełne pary
19.90 zł



