Burger z buraków
czas przygotowania: 70 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Kotlet:
- purée z buraków
- cebula
- czosnek
- płatki owsiane górskie
- fasola cannelloni
- prażony sezam
- prażone orzechy włoskie
- jajko „zerówka”
- bułka tarta
- wędzona słodka papryka
- chili
- cynamon
- suszony tymianek
- sos sojowy
- sól
- czarny pieprz
- Frytki z dyni:
- miąższ dyni hokkaido
- 180 g
- oliwa
- 1 łyżka
- sól
- ½ łyżeczki + ⅓ łyżeczki
- wędzona ostra papryka
- ½ łyżeczki
- mąka kukurydziana
- 1 łyżka
- Sos tahini:
- tahini
- 100 g
- sok z cytryny
- z 1 sztuki
- sól morska
- ½ łyżeczki
- woda
- 100 ml
- syrop klonowy
- ½ łyżeczki
- Dodatkowo:
- awokado
- 1 sztuka
- sok z limonki
- z ½ sztuki
- czarny pieprz
- ⅓ łyżeczki
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- ogórek konserwowy
- 2 sztuki
- pomidor malinowy
- 1 sztuka
- ulubiona sałata
- kilka liści
- bułka do burgerów
- 2 sztuki
- majonez
- 2 łyżki
- musztarda
- 2 łyżeczki
- ser mimolette
- 4 plastry