![Drożdżowe bułki z twarogiem, żurawiną i skórką cytrynową (fot. Martyna Cybuch)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/S0lNsfaLmB04KsXtEME4JbNRKKbLQ_sg20JLRBLQEL8/fill/1418/1682/fp:0.44:0.35/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDMtMjQv/cHJ6ZXBpc3lfMjEu/MDItMTIuanBn.jpg)
Buły drożdżowe z serem i skórką cytrynową
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- zaczyn drożdżowy
- mleko
- ½ szklanki
- cukier
- 1 płaska łyżeczka
- świeże drożdże
- 20 g
- ciasto
- masło
- 80 g
- mleko
- ½ szklanki
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- mąka pszenna
- 400 g
- cukier
- 70 g
- sól
- szczypta
- nadzienie
- twaróg
- 280 g
- cukier
- 3 płaskie łyżki
- cynamon
- szczypta
- skórka z cytryny
- 1 sztuka
- suszona żurawina
- garść
- do pieczenia
- jajko "zerówka"
- 1 mała sztuka
- mleko
- 1 łyżka
- cukier puder
- do posypania