Buły drożdżowe z serem i skórką cytrynową
czas przygotowania: 60 min + 130 min wyrastania
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- zaczyn drożdżowy
- mleko
- ½ szklanki
- cukier
- 1 płaska łyżeczka
- świeże drożdże
- 20 g
- ciasto
- masło
- 80 g
- mleko
- ½ szklanki
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- mąka pszenna
- 400 g
- cukier
- 70 g
- sól
- szczypta
- nadzienie
- twaróg
- 280 g
- cukier
- 3 płaskie łyżki
- cynamon
- szczypta
- skórka z cytryny
- 1 sztuka
- suszona żurawina
- garść
- do pieczenia
- jajko "zerówka"
- 1 mała sztuka
- mleko
- 1 łyżka
- cukier puder
- do posypania