Bułeczki bao z warzywami i sosem kimchi
czas przygotowania: 80 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Bao:
- mąka pszenna
- 220 g
- sól
- ⅓ łyżeczki
- proszek do pieczenia
- ½ łyżeczki
- ciepła woda
- 120 ml
- cukier
- 1 łyżeczka
- drożdże instant
- 4 g
- olej
- 1 łyżeczka + do smarowania
- Marynowane tofu:
- wędzone tofu
- 150 g
- sos sojowy
- 1 łyżka
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- mąka kukurydziana
- do obtoczenia
- olej
- do smażenia
- Farsz:
- kapusta pekińska
- ¼ sztuki
- listki mięty
- garść
- sok z limonki
- z 1 sztuki
- cukier
- 1 łyżeczka
- ogórek gruntowy
- ½ sztuki
- rzodkiewka
- 3 sztuki
- ulubione piklowane warzywa
- 100 g
- Sos kimchi:
- kimchi
- 80 g
- majonez
- 4 łyżki
- czosnek
- ½ ząbka
- sriracha
- ½ łyżeczki
- Do podania:
- prażone orzeszki ziemne niesolone
- 30 g
- cukier trzcinowy
- 1 łyżeczka
- woda
- 1 łyżeczka
- czerwona cebula
- ½ sztuki
- świeża kolendra
- ⅓ pęczka