To nietypowa sałatka, bo konkretna, sycąca i można ją jeść na ciepło. Po domu roznosi się zapach lata – to pomidory właśnie wyszły z pieca. Jarmuż rozkosznie chrupie, a puree z bakłażana wypełnia brzuch kojącym ciepłem. A żeby nie było nudno, do znajomych smaków dodaliśmy nietypowy akcent – olej z czarnuszki o intensywnym, ziołowym aromacie.
![Sałatka z pieczonych warzyw z miętowym olejem z czarnuszki](https://mediaconvert.kukbuk.pl/fyjWvuUxnNt0Adfklt6F935vR_00WcTOkQj0MzZuiBs/fill/1418/1682/fp:0.48:0.47/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDUtMTQv/SFk5QTMwNTVfdGlu/aWZpZWRfdGluaWZp/ZWQuanBn.jpg)
Talerz pełen warzyw dla wiecznie głodnych
Myślicie, że warzywami nie można się najeść? Wypróbujcie nasz przepis na sałatkę z olejem z czarnuszki!
Sponsorowane przez:
![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/uqEGqhdUhAmx5C8LObWJrJ9kGpgWdLHgOG5vnNonbag/fit/280/100/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDUtMTMv/WnJ6dXRfZWtyYW51/XzIwMTktMDUtMTNf/b18xNS41Ni4xOV90/aW5pZmllZC5wbmc.png 280w,
https://mediaconvert.kukbuk.pl/3a3WxerUC9efrlL_A6RTV_1NSob01nu9kLRQ9wGGEsU/fit/560/200/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDUtMTMv/WnJ6dXRfZWtyYW51/XzIwMTktMDUtMTNf/b18xNS41Ni4xOV90/aW5pZmllZC5wbmc.png 560w)
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!