Po sukcesie serii guest shiftów, w których wzięli udział wybitni szefowie kuchni z całego świata, Port Royal powraca z nowym cyklem kulinarnych rezydencji. Docenią go nawet najbardziej wymagający foodies.
Specjalne wkładki do menu będą inspirowane konkretnym składnikiem, na przykład ostrygami, i realizowane przy udziale zaproszonych gości. Wśród nich znajdą się między innymi krytyczka kulinarna Małgosia Minta, ambasador marki Ostra Regal, znanej z wyśmienitych ostryg, a także reprezentant marki Cattier – producenta słynnego szampana.
Summer Club Royal potrwa całe lato, a każda odsłona będzie dostępna przez kilka wybranych dni. W tym czasie goście, oprócz klasycznych pozycji z karty restauracji Port Royal, będą mogli spróbować festiwalowych dań. Dodatkowo w czasie trwania letniego cyklu wydarzeń w restauracyjnym ogródku pojawi się tematyczna stacja serwująca specjały – od świeżych ostryg po spektakularnego miecznika – a wszystko w formule live cooking.