Kukbuk
Kukbuk
Wiosenny Restaurant Week – Szara Eminencja x Piaseczno (fot. materiały prasowe)

#FoodFeelsGood – wiosenna odsłona Restaurant Week

Wielkimi krokami zbliża się wiosna, a wraz z nią najpopularniejsza i zrzeszająca topowe restauracje impreza kulinarna w Polsce – Restaurant Week.

Tekst: materiały prasowe

Zdjęcia: materiały prasowe

Opublikowano: 2 Marca 2022
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 7 minut!

Hasło tegorocznej edycji brzmi #FoodFeelsGood, a festiwal potrwa prawie trzy tygodnie – od 23 marca do 15 kwietnia. Dla uczestników, którzy szukają niezapomnianych restauracyjnych wrażeń, przygotowano autorskie trzydaniowe menu #SpozaKarty i upominki od partnerów festiwalu. Festiwalowe menu jest dostępne za 59 złotych. Rezerwacji można dokonywać na stronie na stronie Restaurant Week lub bezpośrednio w aplikacji. Sprawdźcie, które restauracje biorą udział w festiwalu!

Wiosenny restaurant Week – HOŻA Argentine Steakhouse (fot. materiały prasowe)

Jak jedzenie wpływa na nasze samopoczucie? Czy jedzenie posiłków wspólnie z bliskimi może nas uszczęśliwić? Rozpoczęła się ogólnopolska kampania #FoodFeelsGood, której celem jest edukowanie o związku między tym, co jemy, a tym, jak się czujemy, a także promowanie świadomych wyborów żywieniowych dla lepszego samopoczucia. Kampania wspiera wiosenną edycję największej imprezy kulinarnej w Polsce – Restaurant Week.

 

Razem z najlepszymi restauracjami w kraju mówimy: okaż sobie, że się kochasz, zadbaj o siebie i daj się ugościć z bliskimi w najlepszych restauracjach!

Restauracja PaTaThai, restauracja w Radomiu, Pad Thai (fot. materiały prasowe)

Jedzenie ma ogromny wpływ na to, jak się czujemy na co dzień. To, co, z kim i gdzie jemy, sprawia, że nasze emocje mogą być radośniejsze, spokojniejsze. Stąd pomysł na kampanijne hasło edycji #FoodFeelsGood, jest ona bowiem poświęcona dbaniu o siebie i o swoich najbliższych, a także generowaniu dobrych emocji poprzez jedzenie – podkreśla Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu.Razem z najlepszymi restauracjami w kraju mówimy: okaż sobie, że się kochasz, zadbaj o siebie i daj się ugościć z bliskimi w najlepszych restauracjach! Zapraszamy wszystkich gości na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

 

Restaurant Week – William Rabbit w Krakowie (fot. materiały prasowe)

Co się zmieniło na Restaurant Week?

Festiwal zrzesza blisko 400 topowych restauracji z 14 największych miast w całej Polsce. W tym roku dołączyły dwa nowe miasta – pierwszy raz będzie można zarezerwować stoliki w Radomiu i Częstochowie! Uczestnicy festiwalu mają możliwość odwiedzenia najpopularniejszych restauracji, wśród których są warszawski Słodki Słony, Hoża Argentine Steakhouse, Plac Hallera czy Elixir by Dom Wódki. Restaurant Week obejmie również takie restauracje jak William Rabbit w Krakowie, Powidoki w Łodzi, Do Środka w Poznaniu, Słona Woda w Trójmieście, Ida Kuchnia i Wino we Wrocławiu, Oranżeria w Rzeszowie, Chopina 5 na Śląsku, Świętojańska 21 w Białymstoku, Pa Tha Tai w Radomiu, Ecru w Częstochowie, Staromiejska na Mazurach, Va Banque w Szczecinie, Niebo i Las w Nałęczowie. Jak widać, wiosenna edycja zaskoczy nowościami, jeśli chodzi i o restauracje, i elementy festiwalowego menu!

Wyjątkowe dania #SpozaKarty

Czołowe restauracje przygotowały wyjątkowe, autorskie menu, w których skład wchodzą przystawki, dania główne i deser. Specjalnie z tej okazji goście będą mogli zakupić je w festiwalowej cenie 59 złotych. Dodatkowo każdy pełnoletni uczestnik otrzyma w prezencie koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.

Reklama

Dania są pełne sezonowych produktów – nowalijek, warzyw i owoców w wielu inspirujących odsłonach

Wiosenna edycja zaskakuje unikalnym menu! Szefowie kuchni wyszli poza wszelkie ramy, przygotowując festiwalowe dania spoza karty obfitujące w superskładniki, takie jak błonnik, przeciwutleniacze, witamina D, magnez i produkty fermentowane. Spektakl umiejętności i niesamowity talent zaowocuje miłymi wspomnieniami i dobrym samopoczuciem gości. Zachęcamy do zapoznania się z menu i sprawdzenia, jak starannej selekcji dokonali jego autorzy. Dania są pełne sezonowych produktów – nowalijek, warzyw i owoców w wielu inspirujących odsłonach. Jak co roku, w ofercie festiwalowej dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie, mięsne i rybne.

Restaurant week - Tratoria (fot. materiały prasowe)

Rezerwacja stolików w wybranych restauracjach jest otwarta na stronie festiwalu na stronie Restaurant Weekw aplikacji. Wystarczy zaznaczyć liczbę osób, wybrać datę i godzinę, a także jedno z dwóch dostępnych menu. Szacowany czas każdej wizyty w restauracji to 90 minut. Festiwalowi przyświeca idea #SzanujJedzenie, wcześniejszy wybór menu sprawia, że marnowanie jedzenia jest ograniczone do minimum.

Grafika promująca wiosenny Restaurant Week 2022 (fot. materiały prasowe)

Rezerwacji możecie dokonać na stronie Restaurant Week

Termin festiwalu: 23 marca – 15 kwietnia 2022

Artykuł sponsorowany. Tekst powstał we współpracy z Restaurant Week. 

Przeczytaj także:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk