Kukbuk
Kukbuk

KUKBUK Podróże – świętujemy wydanie specjalne

Premiera nowego numeru KUKBUK-a to zawsze doskonała okazja do spotkania. Tym razem świętowaliśmy pojawienie się na rynku wydania specjalnego. KUKBUK Podróże to magazyn, który zabierze was na fascynujące wyprawy.

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Nasze spotkanie w restauracji The Eatery trad. przybrało formę nowoczesnego wernisażu. Na ścianach zostały zaprezentowane wybrane fotografie z magazynu – wystarczy na nie spojrzeć, a od razu przenosimy się do Maroka, Nepalu czy RPA.

Bo właśnie o wyprawach bliskich i dalekich jest KUKBUK Podróże. To magazyn pełen wspaniałych historii, smaków z całego świata i zapierających dech w piersiach zdjęć.

W podróż!

Na premierowym spotkaniu nie mogło zabraknąć bohaterów okładki: Ani Gańczarek-Rał, Mariusza Maca i Piotra Klimczaka. To oni zabrali nas w tym numerze za miasto, by wspólnie z marką Defender pokazać, w jak smaczny sposób można odkrywać okolicę. Samochody Land Rover pozwoliły nam w doskonałym stylu i tempie przemierzyć wyznaczoną trasę, a Defender był partnerem Podróży i wydarzenia promocyjnego.

Na imprezie swoją obecnością zaszczycili nas influencerzy, współpracownicy i partnerzy oraz przyjaciele KUKBUK–a. Wśród gości znaleźli się między innymi Szymon Dudek (Człowiek od jedzenia), Karolina Czaja–Wieczorek (Meet me in Warsaw), Maciej Blatkiewicz (Maciej Je), Maja Napadzik oraz Michał Toczyłowski.

Minimalistyczna scenografia, stonowane światło i subtelna oprawa muzyczna pozwalały skupić się na obrazach, smaku i rozmowie. Goście przechadzali się po salach, podziwiając zdjęcia, a także obiekty marki La Mania Home, która była partnerem wydarzenia. Niejedna osoba wzdychała do tych przepięknych wazonów!

Cebularze, gołąbki i konfitury

Nie bez powodu na miejsce naszej imprezy wybraliśmy restaurację The Eatery trad. To lokal z kuchnią polską, ale podawaną w nowoczesnej, niezwykle atrakcyjnej formie. A my chcieliśmy, aby smaki zapraszały do podróży, także po Polsce. W trakcie wieczoru serwowane były przekąski w formie finger foods oraz autorskie koktajle.

Na naszej kolacji w The Eatery trad. pojawiło się ulubione danie kuchni polskiej wielu osób – gołąbki. W wersji mięsnej nafaszerowane zostały wieprzowiną i ryżem, a w wersji wege – kaszą gryczaną i twarogiem. Gołąbkami mogliśmy raczyć się dzięki wsparciu partnera wydarzenia, marce Shark Ninja. Przygotowaliśmy bowiem to danie w urządzeniu Air Fryer Ninja CRISPi, dzięki czemu smakowało perfekcyjnie!

Nie mogło także zabraknąć konfitur. Zadbała o nie marka Dr Irena Eris Hotele Spa, partner wydarzenia. Pieczołowicie przygotowane przez Janusza Myjaka, szefa kuchni hotelu w Krynicy Zdroju, smakowały wyśmienicie.

Nam przypadła do gustu zwłaszcza ta truskawkowo–rabarbarowa, której aromat przywoływał skojarzenia z wakacjami. Warto zaglądać do hoteli firmowanych nazwiskiem Dr Ireny Eris także na wydarzenia w ramach Tasty Stories – to kolacje, promujące lokalne dania i rzemieślnicze produkty, podczas których gotują najlepsi szefowie kuchni.

KUKBUK Podróże v1

59.00 zł

Specjalne wydanie magazynu!

Na stołach znalazły się takie smakołyki jak cebularze, ziemniaki z gzikiem czy pasta grzybowa. Wyobraźcie sobie tylko – chrupiący chleb z masłem! Do tego pikle i sery zagrodowe.

Wspólnie z gośćmi zachwycaliśmy się również imponującymi sękaczami, podawanymi z sosem waniliowym z makiem – świetny deser i kropka nad i kolacji.

KUKBUK Podróże – nowy magazyn dla miłośników wypraw

KUKBUK Podróże to nawiązanie do dawnych wydań – magazyny specjalne ukazywały się regularnie, a te poświęcone różnorakim wyprawom cieszyły się dużą popularnością. Magazyn powraca więc w nowej wersji, odświeżony, ale nadal  pachnący przygodą. Zanurzcie się razem z nami w świat świetnych reportaży i poruszających zdjęć – czas na podróż!

Sprawdź też:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk