W kuchni warszawskiej drzemie olbrzymi potencjał. Już same pyzy – danie, które uchodzi za stołeczną ikonę – aż proszą się o rozmaite interpretacje. Hala Koszyki postanowiła stworzyć Nową Kartę Warszawy, czyli dania, które są nowoczesnymi wersjami dobrze znanych klasyków.
W restauracjach działających w Koszykach spróbujecie między innymi bryzola, flaków po warszawsku czy pierogów z rakami. Szefowie kuchni nie bali się zmierzyć z tradycją. Nowa Karta Warszawy łączy dwa światy: kulinarne dziedzictwo przedwojennej stolicy oraz otwartość na smakowe inspiracje z całego świata. Efekt? Ponad 20 autorskich potraw, które opowiadają miasto na nowo – na śniadanie, lunch, kolację, a nawet wieczorną imprezę. Zjecie je aż do 15 grudnia, a KUKBUK jest patronem medialnym projektu.
Nam szefowie kuchni uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili między innymi, jakie dania mogłyby zostać symbolami stolicy i co oni w kuchni warszawskiej lubią najbardziej.






