Kukbuk
Kukbuk

Czy w branży food jesteśmy gotowi na sztuczną inteligencję? Sprawdźmy!

Mogłoby się wydawać, że życie foodiesów nie jest w dużym stopniu bodźcowane innowacyjnymi rozwiązaniami, a sztuczna inteligencja nie wpłynie na ich codzienność. Wchodząc jednak głębiej w świat spożywczy i gastronomiczny, okazuje się, że wpływ nowoczesnych technologii na te obszary jest dziś absolutnie niekwestionowany. Jeśli płynie w Tobie foodiesowa krew, a jednocześnie chcesz dowiedzieć się, jak sztuczna inteligencja oddziałuje na nasz kulinarny świat, koniecznie weź udział w najbliższym spotkaniu Food Working!

Tekst: Maja Wójcik

fot. Agencja Kreatywna Od kuchni

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Przed nami kolejne, apetyczne spotkanie na warszawskiej Pradze, poświęcone tematyce ukochanego przez nas jedzenia. Podczas piątej już odsłony spotkania z cyklu Food Working cenieni eksperci zmierzą się w interesującej dyskusji z tym, co od dawna spędza nam wszystkim sen z powiek. Mowa oczywiście o nowych technologiach i sztucznej inteligencji w świecie food!

Gdzie i kiedy się widzimy?

Już 23 listopada o godz. 18:00 w Studiu Co Nieco przy ul. Grochowskiej 278/303 rozpocznie się spotkanie z cyklu Food Working, nieprzypadkowo zatytułowane „Nowe technologie i sztuczna inteligencja w branży spożywczej i HoReCa”. Będzie to już V spotkanie branżowe organizowane w ramach projektu Food and Design, a jednocześnie pierwsze po wakacyjnej przerwie.

O czym porozmawiamy? 

Sztuczna inteligencja coraz odważniej wchodzi w środowisko restauracyjne i spożywcze. Obecnie coraz więcej lokali i firm wykorzystuje nowe możliwości np. do automatyzacji procesów obsługi. Możemy się już spotkać z chatbotami,  asystentami głosowymi czy robotami-kelnerami, czyli narzędziami opartymi na innowacyjnych technologiach. Jednak to nie wszystko! Słyszeliście już o burgerach, które przygotuje dla Was robot? A może Twoją uwagę mocniej przyciągnął news o maszynie, która samodzielnie rozciągnie ciasto i wypiecze prawdziwą włoską pizzę? Przykładów takich rozwiązań jest coraz więcej, dlatego nadchodzący Food Working to niekwestionowana okazja, by dowiedzieć się ciekawostek o najnowszych technologiach, które zmieniają sposób, w jaki przygotowywane są potrawy i obsługiwani klienci. Czy mamy się czego obawiać, a może to tylko dodatkowe narzędzie do pracy, które wpłynie na nasz rozwój? Nadchodzące spotkanie to najlepsza okazja, by dowiedzieć się tego od wyjątkowych ekspertów.

Goście specjalni spotkania Food Working

Wśród ekspertów, którzy wezmą udział w panelu dyskusyjnym, znaleźli się m.in.:

  • Maciej Statkiewicz, Head of Wolt Drive Polska
  • Mateusz Kowalczyk, CEO Foodsi
  • Maciej Głowacki, Chief Design Officer Sygnis S.A.
  • Marcin Pawlak, Key Account Manager w LSI Software – PION PUDU

Spotkaniu towarzyszyć będzie iście kulinarna atmosfera, sprzyjająca rozmowom na temat przyszłości jedzenia. Organizatorzy zatroszczyli się o smakowity catering oraz wybór znakomitych win i piw kraftowych. Udział w spotkaniu z cyklu Food Working jest nieodpłatny, obowiązuje jednak wcześniejsza rejestracja. Liczba miejsc jest ograniczona!

Jak wziąć udział w wydarzeniu? 

To proste! Wystarczy wejść na stronę organizatora eventu – projektu Food and Design – i w zakładce poświęconej spotkaniom branżowym z cyklu Food Working wypełnić krótki formularz zgłoszeniowy: www.foodanddesign.pl/food-working.

Darmowy e-book dla uczestników spotkania

Podczas spotkania „Nowe technologie i sztuczna inteligencja w branży spożywczej i HoReCa” odbędzie się także premiera najnowszego e-booka wydanego przez twórców projektu Food and Design. Publikacja, podobnie jak spotkanie, poświęcona jest w pełni tematyce nowych technologii i sztucznej inteligencji w branży food. Uczestnicy spotkania jako pierwsi uzyskają pełny dostęp do darmowego e-booka. Jeśli chcesz być na bieżąco z panującymi trendami – na tym evencie nie może Cię zabraknąć!

Kto odpowiada za spotkanie Food Working?

Organizatorem wydarzeń z cyklu Food Working jest projekt Food and Design. Powstał on pod skrzydłami agencji kreatywnej Od kuchni. KUKBUK jest w gronie Patronów Medialnych projektu.

Więcej informacji o Food and Design znaleźć można na stronie internetowej www.foodanddesign.pl.

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk