W ostatnim czasie obserwujemy, w jak dużym stopniu sztuczna inteligencja (AI) wpływa na kwestie produkcyjne oraz wizualne, które sprawiają, że jedzenia staje się prawdziwą ucztą dla zmysłów. To dlatego, że intensywny rozwój i nowe technologie nie pozostają bez znaczenia dla branży spożywczej i gastronomicznej, które w coraz większym stopniu bodźcowane są nowoczesnymi rozwiązaniami. Co warto wiedzieć o sztucznej inteligencji, jak będzie ona wpływała na foodiesów i jak może wyglądać przyszłość tej branży? Tego dowiedzieć się można z najnowszego e-booka stworzonego pod skrzydłami projektu Food and Design!
![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/g9s9NhZaUcPGKgM-yjjIXRQLwHnPR2DRWi_ylti1vOQ/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjMvMTItMDcv/RS1ib29rX1BpeGFi/YXkucG5n.png)
Czy AI wkroczy do świata foodiesów?
Sztuczna inteligencja coraz mocniej zakrada się do kulinarnego świata. Jednak dla wielu osób ciągle brzmi obco, wywołuje szereg pytań, a nawet wzbudza niepokój. Dostrzegając potrzebę przybliżenia tych zagadnień w polskiej branży, twórcy projektu Food and Design, we współpracy z czołowymi ekspertami, stworzyli e-booka pt. „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”. Podpowiadamy, dlaczego warto przeczytać tę foodiesową lekturę!
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 5 minut!