Kukbuk
Kukbuk

Chrupkie na zewnątrz, miękkie w środku i niech ocieka tłuszczem

"Smażenie może nie wyjdzie mi na zdrowie, ale trudno o większe szczęście dla mojego podniebienia." Swoimi ulubionymi przepisami dzieli się nasza redakcyjna koleżanka Magdalena od słodkości

Tekst: Karola K

Zdjęcia: Jakub Stanek


Makijaż i stylizacja: Gabi Strama


stylizacja potraw: Beata Hadaś

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Jej zadanie to pisanie. Głównie tekstów reklamowych, ale raz do roku trzyma redakcję w ryzach, przygotowując numer specjalny„KUKBUK Dzieciaki”.

Magda lubi tkać makatki, od niedawna pochłania ją również haft. Jej ostatnie dzieło było szeroko komentowane w redakcji, do momentu kiedy powiedziała, że to nie jest gałązka kwitnącej wiśni, tylko jemioła. Magda zafascynowana jest też rogożyną, a szczególnie przygotowywaniem jej pojedynczych kłączy.

Przyznaje, że gdyby miała wybrać jedną kuchnię, to polską. Uwielbia ziemniaki pod każdą postacią.

W ciągu dnia przychodzi taki moment, że spada koncentracja, pojawia się drażliwość, która przejawia się czasem sennością i obojętnością na literówki w tekście – to znak, że koniecznie trzeba zjeść coś słodkiego.

Nie lubi za to zupy pomidorowej (jest w redakcyjnej mniejszości, zdecydowanej mniejszości, jest z tym sama!) i majeranku. Ale rozgrzewający krem z białych warzyw  zjada z przyjemnością.

Magda ma na sobie sukienkę z kolekcji Elementy
Artykuł pochodzi z numeru KUKBUK Latino 2019/1. Jest częścią serii „Przerwa obiadowa”, przedstawiającej redakcję.

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk