Kukbuk
Kukbuk

5 powodów, dla których warto mieć nowego KUKBUK-a!

Nowe wydanie KUKBUK-a już jest dostępne! Ten numer pachnie wiosenną świeżością i nadzieją na wspaniałe długie i ciepłe popołudnia spędzone przy lekturze. Oto pięć powodów, dla których po prostu musicie mieć to wydanie!

Tekst: Dominika Zagrodzka

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Intrygujący, kolorowy, pełen wspaniałych historii, a przede wszystkim smakowity – taki jest nowy, wiosenny numer KUKBUK-a. W środku znajdziecie felietony i wywiady, a także zdjęcia i ilustracje autorstwa najlepszych. 

Stawiamy na autentyczne opowieści, odwiedzamy znanych i cenionych szefów kuchni, sprawdzamy, jak i co je się w innych krajach. Dlaczego więc warto mieć ten numer KUKBUK-a?

Ludzie i ich historie

W tym wydaniu, podobnie jak w poprzednim, stawiamy na ludzi. To ich historie są esencją nowego KUKBUK-a. Bohaterką z okładki jest Beata Śniechowska, wybitna wrocławska szefowa kuchni, współwłaścicielka Młodej Polski i Baby. Opowiada nam o tym, jak to się stało, że postanowiła zrezygnować z kariery naukowej, całkowicie zmienić swoje życie i zacząć profesjonalnie gotować. 

Ponadto w tym numerze składamy wizytę w zielonej kuchni Gawła Czajki, a z Mateo Zielonką rozmawiamy o miłości do makaronu. Zaglądamy do lodówki Agaty Starosz, czyli Vague Vegan, i sprawdzamy, bez czego w kuchni nie może się obejść Jagna Niedzielska. Tylko u nas podejrzycie kulisy ich pracy i przeczytacie osobiste rozmowy o pasji do jedzenia i gotowania.

KUKBUK – Beata Śniechowska v1

59.00 zł

Nowy numer magazynu!

Inspirujące teksty

Jako redakcja KUKBUK-a lubimy inspirować – do podróży, poszukiwań nowych smaków czy refleksji nad kulturą kulinarną. W tym numerze podróżujemy do Chicago, by spróbować deep dish pizzy i hot dogów, zajadamy się ulicznymi smakołykami w Singapurze, a nawet wybieramy się na ostrygowe safari. Zaglądamy także do kuchni kopenhaskiej restauracji The Alchemist i sprawdzamy, co takiego robi w niej Rasmus Munk, że uważany jest za jednego z najlepszych kucharzy na świecie. 

W wiosennym numerze piszemy również, dlaczego urodziny świętujemy tortem, i zastanawiamy się, jaki jest potencjał dyplomatyczny polskich jabłek. Przyglądamy się też aktualnym trendom kulinarnym, na przykład wyrastającym jak grzyby po deszczu klubom kolacyjnym. Warto nas czytać!

Przyjemność dla oka – zdjęcia i ilustracje

KUKBUK to także ogromna przyjemność dla oczu – forma magazynu powoduje, że można przeglądać go niczym album. Zachwyćcie się wspaniałymi zdjęciami, w tym energetyczną, kolorową sesją okładkową, wykonaną przez fotografkę mody Alicję Kozak.

Przerzucając kolejne strony, zwróćcie uwagę na towarzyszące tekstom ilustracje. Współpraca z najlepszymi grafikami jest wpisana w DNA magazynu KUKBUK. Ba, to coś, co do dzisiaj wyróżnia nas na rynku. W nowym numerze znajdziecie prace Magdy Pilaczyńskiej, Zuzy Kamińskiej, Gosi Kulik (świetne portrety felietonistek i felietonistów) czy Rafała Kwiczora. Prawdziwa estetyczna uczta!

Świetne przepisy

KUKBUK nie może istnieć bez przepisów! Czy w środku znajdziecie przepis na okładkowego schabowego Beaty Śniechowskiej? Oczywiście, że tak! Do współpracy przy tym numerze zaprosiliśmy także dobrze wam znaną Annę Dembską, która przygotowała pyszne propozycje na wiosenny stół. Nie będziemy was oszukiwać – jeśli raz zrobicie jajka na zielonej paście z groszku z palonym masłem lub lawendową panna cottę ze smażonymi morelami, będziecie chcieli jeść je na okrągło.

Wpadliśmy także z wizytą do kilku rzemieślniczych piekarni, a ich twórczynie wypytaliśmy o ulubione przepisy. Przygotujcie wytrawny bread pudding czy tosty francuskie z pesto z kolendry i natki pietruszki i poczujcie się jak w jednej z najlepszych piekarni.

A na ostatniej stronie czeka na was coś absolutnie specjalnego. To przepis na stek z kapusty w wydaniu bohatera okładki poprzedniego numeru – Michała Korkosza, czyli Rozkosznego.

KUKBUK - Beata Śniechowska v2

59.00 zł

Nowy numer magazynu!

Zmysłowe doświadczenie

Dlaczego w czasach wszechobecnych ekranów warto czytać papierowe magazyny? Właśnie dlatego, że pozwalają na chwilę oddechu od mediów cyfrowych! Wyobraźcie sobie, że zaparzacie ulubioną kawę lub herbatę, siadacie w ulubionym fotelu i czytacie ulubiony magazyn – brzmi jak plan? To chwila tylko dla was, na bycie tu i teraz.

KUKBUK to prawdziwa zmysłowa uczta. Od dobrze napisanych tekstów, przez świetne zdjęcia i grafiki, po zapach i fakturę papieru. Zapraszamy was do innego, intrygującego świata – chodźcie do stołu!

Sprawdź też:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk