Kukbuk
Kukbuk

Nowe, wiosenne wydanie KUKBUK-a już w sprzedaży!

KUKBUK Wiosna

 

 

Co zyskujesz, zamawiając wydanie specjalne w przedsprzedaży?

  • darmową wysyłkę (z kodem WIOSNA)
  • prezent – e-book „Na nowo”

Do końca pre-orderu zostało

0
Dni
0
Godzin
0
Minut
0
Sekund

Najlepsze kukbukowe przepisy

Tematem numeru jest zaczyn. Zaczyn jako zaczątek chleba (w redakcji sami miłośnicy glutenu!) i zaczyn jako nowy rozdział, początek. Wiosna, Wielkanoc i ponowne spotkanie. Co tu dużo mówić, tęskniliśmy za wspólnym gotowaniem, siadaniem do stołu, przygotowywaniem magazynu, który jest efektem pracy tak wielu rąk i umysłów – pisarzy, kucharzy, fotografów. Razem przygotowaliśmy dla was album pełen smakowitości.

W numerze serwujemy ponad 40 przepisów od najlepszych szefów kuchni. A wśród nich między innymi:

  • Klasyczne dania wielkanocne
  • Zachwycające baby i mazurki
  • Azjatyckie hity z rodzimych dzikich roślin
  • Smakowitości na bazie chleba

rozkład z felietonem

Smakowite teksty i felietony

To wydanie przygotowali z nami mistrzowie nie tylko smaku, ale także słowa. Do współpracy zaprosiliśmy pisarzy i pisarki, poetki, dziennikarki. W najnowszym KUKBUK-u znajdziecie:

  • Eseje i felietony Agnieszki Drotkiewicz, Julii Fiedorczuk, Małgorzaty Litwinowicz, Andrzeja Muszyńskiego i Ilony Wiśniewskiej
  • Rozmowę z Kasią Młynarczyk, projektantką usług i założycielką start-upu Rebread, który opracowuje produkty z wykorzystaniem czerstwego chleba
  • Spotkanie w hotelu Raffles Europejski Warsaw, gdzie o gościnności – polskiej i nie tylko – rozmawiają Aleksandra Przegalińska, Tomasz Stawiszyński i Boris Kudlička
  • Sposoby Bartka Kieżuna na udany weekend

rozklad z esejem wizualnym

Zachwycające eseje wizualne

W wywiadach przepytujemy dwie fascynujące osoby: polską królową chleba Monikę Walecką i profesora Jarosława Dumanowskiego, który przywraca pamięć o historii jedzenia. Zaglądamy do restauracji Lupo w Warszawie, by odkryć tajemnice pasta fresca. Niezastąpiona Jess Nadziejko natomiast przedstawia książki kucharskie, które nie tylko podsuwają nowe pomysły na dania, ale i całkowicie zmieniają myślenie o gotowaniu! Nie zapominamy też o KUKBUK-owych sezonówkach i zapraszamy was do domu rodziny Koniecznych, pełnego niezwykłych rozwiązań architektonicznych i miłości.

Zaczynamy ten rok z przytupem i – jak pada podczas KUKBUK-owej rozmowy o gościnności – „Będziemy tańczyć, będziemy się całować, będziemy wspólnie jeść i pić wino!”.

KUKBUK Wiosna PRE ORDER

cena
specjalna

KUKBUK Wiosna PRE ORDER

79.00 zł

Nowe, wiosenne wydanie KUKBUK-a już w sprzedaży! Zamawiając PRE ORDER Wiosennego wydania Magazynu KUKBUK zyskujesz: darmową wysyłkę (z kodem WIOSNA) i e-book w prezencie. Tematem numeru jest zaczyn. Zaczyn jako zaczątek chleba (w redakcji sami miłośnicy glutenu!) i zaczyn jako nowy rozdział, początek. Wiosna, Wielkanoc i ponowne spotkanie. Co tu dużo mówić, tęskniliśmy za wspólnym gotowaniem, siadaniem do stołu, przygotowywaniem magazynu, który jest efektem pracy tak wielu rąk i umysłów – pisarzy, kucharzy, fotografów. Razem przygotowaliśmy dla was album pełen smakowitości.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk