Zupa sujebi
czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia ciasta
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Kluski:
- mąka pszenna
- 160 g
- sól
- 1/2 łyżeczki
- olej roślinny
- 1 łyżeczka
- letnia woda
- 70 ml
- Bulion:
- woda
- 1 i 1/2 l
- biała rzodkiew
- 50 g
- shitake
- 3 sztuki
- suszone filety anchois
- 8 sztuk
- wodorosty
- 1 kawałek
- dymka
- 1 sztuka
- Dodatkowo:
- ziemniaki
- 2 sztuki
- cukinia
- 1/2 sztuki
- cebula
- 1/2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- dymka
- 1 sztuka
- sól lub sos sojowy
- do smaku
- kapusta pekińska
- 2 liście
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- sos rybny
- 1 łyżeczka
- pasta gochujang
- 1 łyżka
- Sos:
- dymka
- 1/2 sztuki
- czosnek
- 1/2 ząbka
- sos sojowy
- 3 łyżki
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- płatki chili
- 1/2 łyżeczki
- pasta gochujang
- 1/2 łyżeczki
- sezam
- 1 łyżka