![Przepis na zupę rybną. Zupa rybna jak zrobić. (fot. materiały prasowe / Sielskie Smaki)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/UlNfBm9aInOVU8F68VGUI1XbJBoI1XommImVUD27Ho4/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDctMTMv/U2llbHNrYV9rdWNo/bmlhX3BsN18wMDJf/WlVQQV9SWUJOQV9a/S09QRVJLSUVNX0lf/Q1pPU05LT1dZTS5q/cGc.jpg)
Zupa rybna z koperkiem i czosnkowym liokiem
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- seler, obrany i pokrojony w kostkę
- 200 g
- marchew, oskrobana i grubo posiekana
- 2 sztuki
- cebula z łupinami, przekrojona na pół
- 2 sztuki
- seler naciowy
- 2 łodygi, grubo posiekane
- liść laurowy
- 2 sztuki
- rybie głowy i ogony
- 4 sztuki
- proso
- 100 g
- masło
- 50 g
- pomidor, duży i soczysty
- 1 sztuka
- Liok:
- czosnek
- 2 duże obrane ząbki
- sól morska
- 1 łyżeczka
- koperek grubo posiekany
- 25 g
- czerwona lub zielona papryczka chili, pozbawiona nasion i grubo posiekana
- 1 sztuka