Zielone curry na maślance z ciecierzycą, warzywami i podpłomykami
czas przygotowania:
typ diety:
typ posiłku:
- podpłomyki
- mąka pszenna
- 200 g + do podsypania
- proszek do pieczenia
- 2 łyżeczki
- sól
- ½ łyżeczki
- Maślanka Mrągowska naturalna
- ok. 100 ml
- oliwa
- 30 g + do smażenia
- curry
- cebula
- 1 sztuka
- cukinia
- 1 mała sztuka
- ciecierzyca z puszki
- 400 g
- pieczarki
- 200 g
- świeży imbir
- 2 cm
- czosnek
- 2 ząbki
- olej
- 2 łyżki
- Maślanka Mrągowska naturalna
- 200 ml
- śmietanka UHT Łaciata 30%
- 250 ml
- zielona pasta curry
- 2 łyżeczki
- sól
- do smaku
- limonka
- 1 sztuka