![Tomek Zielke sprawdza przepisy na wołowinę po burgundzku](https://mediaconvert.kukbuk.pl/O_RMQyazo2dq5FwOEjTN6CMGwQaXpQsxAY6bDuWRFdE/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDEtMjcv/d29sb3dpbmFfdGlu/aWZpZWQuanBn.jpg)
Wołowina po burgundzku
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- łopatka wołowa
- 1,5 kg
- olej roślinny
- do smażenia
- marchew
- 4 sztuki
- szalotka
- 5 sztuk
- czerwone wino
- 500 ml
- liść laurowy
- 2 sztuki
- tymianek
- 2 gałązki
- bulion mięsny
- 500 ml
- pieczarki
- 300 g
- masło
- do smażenia
- cebula
- 200 g
- boczek
- 200 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- do podania:
- ziemniaki
- wedle uznania
- tagliatelle
- wedle uznania