![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/gdssDxH5GenhwpnmkuOwunxJwtkv7nry8plaTXmCzx4/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDctMDUv/a3dpYXR5LWJlYXRh/MTI0MF9aa3oxcVBu/X3RpbmlmaWVkLmpw/Zw.jpg)
Wegańskie ciasto raw z czerwonymi owocami i hibiskusem
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- baza:
- miękkie suszone daktyle bez pestek
- 160 g
- wiórki kokosowe
- 120 g
- orzechy makadamia
- 80 g
- prażone orzechy laskowe
- 40 g
- cukier z kokosa lub ksylitol
- 1 łyżka
- śmietanka kokosowa
- 2 łyżki
- sól w płatkach
- szczypta
- syrop z hibiskusa:
- płatki kwiatów hibiskusa (herbaty)
- 120 g
- wrzątek
- 200 ml
- ksylitol lub cukier
- 150 g
- krem orzechowy
- orzechy makadamia
- 120 g
- nerkowce
- 100 g
- śmietanka kokosowa
- 250 ml
- olej kokosowy
- 60 g
- miód płynny lub syrop z agawy
- 50 ml
- ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka
- starta skórka i sok z limonki
- z 1 sztuki
- sól
- szczypta
- dodatkowo:
- brandy
- 1 łyżka
- do dekoracji:
- truskawki
- garść
- poziomki
- garść
- jadalne kwiaty
- według uznania: goździki, fuksje, bratki, nasturcje, chabry, stokrotki