Tradycyjna lasagne alla bolognese
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Sos
- oliwa extra virgin
- 30 ml
- pokrojony seler naciowy
- 30 g
- pokrojona marchew
- 50 g
- pokrojona cebula
- 60 g
- liść laurowy
- 1 sztuka
- pancetta
- 20 g
- mielona wieprzowina
- 100 g
- mielona wołowina
- 120 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- wytrawne czerwone wino
- 80 ml
- sos Barilla Napoletana
- 60 g
- woda
- ok. 500 ml
- Beszamel
- masło
- 30 g
- mąka uniwersalna
- 25 g
- ciepłe mleko
- 500 ml
- gałka muszkatołowa
- do smaku
- sól
- do smaku
- Dodatkowo
- masło
- do posmarowania + 20 g
- lasagne Barilla
- 8 płatów
- starty parmezan
- 80 g + do posypania