![Przepis na tort różowy (fot. Michał Janica)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/qkFYOeLO4u34UtWJlAgkI7YRpKUDI_B98I77jtIHyhI/fill/1418/1682/fp:0.31:0.32/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTItMTIv/X01HXzcyMDktRWRp/dF90aW5pZmllZC5q/cGc.jpg)
Tort różowy
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- BISZKOPT:
- mąka pszenna
- 250 g
- mąka ziemniaczana
- 70 g
- jajko "zerówka"
- 5 sztuk
- cukier
- 250 g
- skórka z pomarańczy
- 1/2 sztuki
- DO NASĄCZENIA:
- sok z pomarańczy
- 1/4 szklanki
- woda
- 1/4 szklanki
- DO PRZEŁOŻENIA BISZKOPTÓW:
- śmietanka
- 250 ml
- cukier puder
- 2 łyżki
- skórka z pomarańczy
- 1/2 sztuki
- KREM MAŚLANY NA BEZIE SZWAJCARSKIEJ:
- białko jajka
- 6 sztuk
- sól
- szczypta
- cukier
- 350 g
- masło
- 460 g
- olejek pomarańczowy
- kilka kropli
- różowy barwnik spożywczy
- odrobina