![Przepis – tarta z zielonym groszkiem, koperkiem, miętą i ze szczypiorkiem, pomysł na tartę (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/OFAeZ96Sli7dFQgHfO5MxCkf7xy6_Vu_ygLteZB-EFU/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDQtMTUv/S3JlZ2xpY2N5MTYz/NF8xLmpwZw.jpg)
Tarta z zielonym groszkiem, koperkiem, miętą i ze szczypiorkiem
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Ciasto:
- mąka pszenna
- 250 g
- zimne masło
- 150 g
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- sól
- ¾ łyżeczki
- cukier
- 1 łyżeczka
- Nadzienie:
- groszek mrożony
- 200 g
- cukier
- do gotowania
- biała część pora
- 1 sztuka
- masło
- 3 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- jajko „zerówka”
- 4 sztuki
- śmietanka kremowa
- 1 szklanka
- gałka muszkatołowa
- do smaku
- posiekany szczypiorek
- 1 łyżka
- posiekany koperek
- 2 łyżki
- posiekana mięta
- 1 łyżka
- feta
- 100 g
- czerwony pieprz
- do smaku